Виробництво молока в РФ досягло 32 мільйони тонн

Споживання молочної продукції в РФ збільшилася на 800 тис. тонн, досягнувши 240 кг на людину в рік.

Обсяг виробництва товарного молока зріс до 23,5 млн т, майже мільйон тонн молочної продукції поставлено на експорт – XII З’їзд Національної спілки виробників молока Росії (Союзмолоко) підвів підсумки 2020 року.

Учасники обговорили також виклики 2021 року, перспективи розвитку молочного бізнесу в нових економічних умовах, а також актуальні заходи державної підтримки, відносини з торговельними мережами і кредитними організаціями, намітили план найближчих дій.

У заході взяв участь міністр сільського господарства Російської Федерації Дмитро Патрушев.  Він зазначив, що в 2020 році молочна галузь РФ показала найкращий результат за останні 10 років.  Мінсільгосп розраховує на подальшу позитивну динаміку і очікує, що виробництво молока в 2021 році складе не менше 32,6 млн тонн.  За допомогою держави досягти цього буде простіше.

За словами глави Мінсільгоспу, в 2020 році на держпідтримку виробників молока і молочної продукції направлено 28,3 млрд рублів у вигляді субсидій, пільгових кредитів, відшкодування частини капітальних витрат і грантів.  У 2021 році всі існуючі заходи держпідтримки буде збережено.

produkt.by

Останні новини: