Оскільки в Україні зниження надходження молока на переробні заводи в цьому році становить 8%, знижується і виробництво молокопродуктів. – ІНФАГРО
При цьому зниження відбувається не у всіх категоріях молочних продуктів. Наприклад, виробники свіжих молокопродуктів навіть змогли за три квартали на 1% збільшити випуск продукції. Виробництво більшості видів сухих молочних продуктів за цей період теж не зменшилося. Тобто, провал стався тільки в категорії сирів і сирних продуктів в парі з маслом. Але дефіциту цих товарів немає завдяки старанням європейських виробників.
Що стосується поточної ситуації, то відбувається природне сезонне скорочення виробництва всіх сухих молокопродуктів і масла. Найближчим часом можна очікувати також скорочення виробництва сирів і навіть свіжих молокопродуктів.
ІНФАГРО