Щорічно в світі виробляється більше 20 млн тонн різних сирів. За підрахунками ОЕСР, в 2017—2019 роках річне глобальне виробництво становило в середньому 23,6 млн тонн, у 2020 році воно виросте на 2,4% до 24,1 млн тонн.
USDA очікує зростання випуску на 2,7% — з 20,9 млн тонн в 2019 році до 21,4 млн тонн в 2020 році.
До 2029 року, згідно з оцінкою ОЕСР, світове виробництво збільшиться до 26,8 млн тонн або на 14% до рівня 2017−2019 років. Близько 82% цього обсягу буде припадати на розвинені країни і лише 18% — на країни, що розвиваються.
Серед провідних експортерів сирів лідирують країни Євросоюзу, Нова Зеландія і США. Згідно із прогнозом ОЕСР, до 2029 року на них припадатиме близько 65% світового експорту сирів. Головним світовим експортером залишиться ЄС з часткою близько 44%.
