Китай дозволив ввезення сироваткового пермеату

Компанія Arla Foods Ingredients вітала новину про те, що сироватковий пермеат тепер можна експортувати в Китай для використання в продуктах харчування і напоях.

Минулого місяця Китай опублікував офіційний стандарт безпеки та якості для використання сироваткового пермеату в харчовій промисловості. Це означає, що ринок вже зараз готовий прийняти цей продукт.

Це стало можливим завдяки недавній торговельній угоді між США і Китаєм.  При цьому згаданий стандарт застосовується в усьому світі, тому пермеат з будь-якої країни може бути експортований в Китай за умови, що він відповідає вимогам.

Хенрік Якоб Х’юоршой, керівник відділу розвитку продажів продуктів харчування в Arla Foods Ingredients, сказав: «Відкриття китайського ринку для ввезення пермеату є дуже важливим для світової індустрії молочних інгредієнтів.  Попит на пермеат в Китаї швидко зростає, як втім і в усьому світі.  Ми розраховуємо на співпрацю з нашими клієнтами в Китаї, щоб поставляти їм порошки сироваткового пермеату найвищої якості для харчових продуктів і напоїв».

Сироватковий пермеат – це сухе молоко з вмістом лактози близько 80%.  Використовуваний в якості наповнювача, він є економічно вигідною заміною сухого знежиреного молока, лактози і солодкої сироватки.  У 2017 році порошкоподібний пермеат отримав міжнародний стандарт Codex Alimentarius.

Arla Foods Ingredients – один з найбільших в світі постачальників сироваткового пермеату, що має виробничі потужності в ЄС і Аргентині.  Компанія продає пермеат сироватки Variolac, який має молочний смак, стабільний мінеральний профіль і хорошу сипучість протягом 12-місячного терміну придатності.

Пермеат все частіше використовується багатонаціональними брендами, особливо в таких категоріях, як шоколад і печиво, а також в гарячих напоях, молочних продуктах і десертах.

Дані Innova показують, що кількість нових продуктів, що містять пермеат молочної сироватки, збільшилася більш ніж в два рази в останні роки, з 169 у 2015 році до 387 в 2019 році.

ІНФАГРО за матеріалами dairyreporter.com

Останні новини: