Arla Foods інвестує 50 млн євро у виробництво сиру в Бахрейні

Arla Foods відкрила майданчик для виробництва сиру в Манамі, Бахрейн, щоб задовольнити зростаючий попит на молочні продукти на Близькому Сході і в Північній Африці (країнах MENA).

Протягом наступних двох-трьох років данський молочний кооператив інвестує в завод близько 50 млн євро. Запуск нового підприємства створить понад 100 робочих місць на місцевому ринку. Arla оголосила про плани перенести частину виробництва на придбане підприємство в Бахрейні на початку цього року після покупки бізнесу з переробки сиру Mondelēz в близькосхідному регіоні.

В рамках інвестицій більша частина продукції Arla, що продається в регіоні, тепер буде вироблятися на місці в Манамі, що дозволить компанії ще більше розширити виробництво марочних сирів і підвищити загальну ефективність свого ланцюга поставок.

Компанія також розраховує збільшити термін придатності цих продуктів до шести тижнів, так як транспортування буде значно скорочено. Продукція буде поширюватися і продаватися переважно на Близькому Сході, а також в США, Західній Африці і Південно-Східної Азії. До 2025 року Arla планує збільшити щорічне виробництво в Бахрейні до більш ніж 100 тис. тонн під брендами Puck, Arla, Danoe і Kraft і приватними брендами.

На церемонії відкриття були присутні кронпринц Бахрейну Салман ібн Хамад ібн Іса Аль Халіфа і генеральний директор Arla Педер Туборг. Як зазначив глава данської компанії, «Близький Схід і Північна Африка є для нас пріоритетним ринком, і відкриття виробничої площадки в Королівстві Бахрейн зміцнює наші позиції в цьому регіоні. Рішення зробити Бахрейн ключовим виробничим центром для регіону MENA демонструє нашу впевненість у швидко зростаючому виробничому секторі королівства і його відповідність планам диверсифікації економіки країни Vision 2030».

«Молочні продукти є невід’ємною частиною здорового харчування, і новий майданчик дозволить нам збільшити виробництво для задоволення зростаючого споживчого попиту», – додав Туборг.

milknews.ru

Останні новини: