На Львівщині будують молокозавод

Кошти від уряду Канади в сумі $1 мільйон плюс інвестиції самих фермерів – на Львівщині готуються до відкриття першого молокопереробного заводу, який допоможе дрібному бізнесу самостійно встановлювати ціни на молоко, а не здавати його посередникам за копійки.

Про чергову зустріч фермерів – представників кооперативного руху молочарів із благодійниками, що ініціювали побудову першого в Україні кооперативного молокопереробного заводу, на базі департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації повідомляє пресслужба ЛОДА.

Побудова молокозаводу допоможе вирішити проблему низької закупівельної ціни, на яку весь час нарікають фермери, говорить Юлія Шопська, директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА. Скооперувавшись, дрібні фермери та середні господарства після відкриття заводу зможуть самостійно визначати ціну молока.

На зустрічі, що відбувалася в Львівській ОДА, за участі фермерських господарств, чиновників департаменту агропромислового розвитку, об’єднання кооперативів «Рівноправність» та доброчинної організації «Львівська аграрна дорадча служба», говорили про особливості реалізації проєкту будівництва кооперативного молокопереробного заводу, кошти на які частково виділи уряд Канади.
Будівництво кооперативного молокопереробного заводу у Львівській області фінансується на 1 млн. доларів за підтримки уряду Канади. Решта коштів – $300 тис. мають становити інвестиції від виробників молока. Планується, що фермери, які здаватимуть на завод від 100 літрів молока на день, зможуть інвестувати до 50 тис. грн, а більш потужні виробники молока, (спроможні здавати до 1500л/день), вкладуть у справу 750 тис. грн).

На кожну суму вкладених інвестицій з боку товаровиробників, уряд Канади у фонд інвестора перераховує суму, аналогічну вкладеним інвестиціям. Тобто інвестори – товаровиробники стають акціонерами заводу на суму, що вдвічі перевищує суму їхніх інвестицій.

agronews.ua

Останні новини: