Ринок обладнання для молочної переробки зростатиме

Минулого тижня в Чикаго відбулася виставка ProFoodTech, де було продемонстровано останні тенденції та інновації в технічному забезпеченні переробки молока.

На думку Йорга Ізгуердо, віце-президента дослідницької компанії PMMI з питань розвитку ринків, найбільш вагомі причини розвитку ринку обладнання для молокопереробки, це зміни в технологіях та споживанні молочних продуктів, які відбуваються завдяки інноваціям та появі нових  видів продуктів.

Найбільш вживаним обладнанням у галузі є гомогенізатори, сепаратори, сушильні установки, мембранні фільтри, пастеризатори і машини для збивання, які підрозділяються за видом продуктів, таких як вершки, сир, оброблене молоко, протеїнові концентрати, сухе молоко і йогурти.

За прогнозом PMMI, у найближчі роки зростатиме попит на установки мембранної фільтрації та випарювальне обладнання.

Ринок обладнання для виробництва харчової продукції за видами продукції

Джерело: IHS Markit

Представник компанії Emerson відмітив, що проблеми молокопереробки стосуються, в основному, чотирьох моментів: ефективності виробництва, незапланованих зупинок обладнання, дотримання однакового рівня якості продукції в усіх випущених партіях, а також проблем, пов’язаних з впливом молочного виробництва на оточуюче середовище.

На виставці ProFoodTech багато компаній представляли можливості автоматизації та цифровізації виробництва.

ІНФАГРО за матеріалом dairyreporter.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Останні новини: