Кон’юнктура світового ринку молочних продуктів продовжує радувати продавців молочних продуктів. По більшості позицій ціни не знижуються, торгівля ведеться активно. – ІНФАГРО
В Європі оператори вже більш оптімістічні щодо поточного сезону. Істотних надлишків на ринку не відчувається, незважаючи на сезонний фактор, а інтерес покупців дозволяє переглядати ціни в бік зростання. А у випадку з молочними жирами ситуація стає і зовсім схожою на торішню – попит істотно перевищує пропозицію.
Поліпшення кон’юнктури ринку готових продуктів відбивається на формуванні цін сировини. Так, в ЄС середній рівень у квітні сезонно знизився, склавши 33,44 EUR/100 кг, але був трохи вище за ціну аналогічного періоду минулого року:
ІНФАГРО з використанням даних Milk Market Observatiory, EU