ФІЛ ХОГАН, Єврокомісар з питань сільського господарства ЄС: Чи буде знижуватися закупівельна ціна на молоко

Ціни на молоко знизяться, якщо фермери не дослухатимуться до попереджень про надмірні обсяги постачання на європейський ринок молока, попередив Європейський комісар з питань сільського господарства та розвитку сільських районів Філ Хоган.

У своєму інтерв’ю AgriLand комісар підкреслив, що нинішній рівень пропозиції, який виник через підвищення цін останніми місяцями, нестійкий, і це повинно бути “основною проблемою” для сектора. Він наполягає на тому, що попередження повинно бути враховане як переробною промисловістю, так і фермерами

Філ Хоган намагається донести до фермерів думку про те, що якщо виробництво молока не буде в належному балансі між попитом та пропозицією на ринку молочних продуктів, то результатом буде зниження закупівельної ціни на сире молоко.

“Фермери повинні розуміти, що вони не можуть продовжувати працювати в Європейському Союзі, істотно збільшуючи [виробництво] будь-якого конкретного продукту, якщо для нього немає ринку. У нас немає ринку для рівнів виробництва, яке ми маємо в секторі молока, і це викликає занепокоєння », – сказав комісар.

Відповідаючи на запитання, чи він очікує, що ціна на молоко суттєво знизиться, комісар Хоган сказав: “Якщо пропозиція буде зростати темпами. які ми спостерігаємо протягом останніх кількох місяців, то зменшення ціни для фермерів буде неминучим.

З точки зору того, як скоро відбудеться падіння, він пояснив, що це буде залежати від того, наскільки добре індустрія та фермери зможуть добитися балансу попиту та пропозиції.

“Я не виключаю, що фермери та промисловість зможуть добитися кращого балансу між попитом та пропозицією, або навіть отримати більше експортних можливостей, але м’яч знаходиться на їх стороні; вони проінформовані про наслідки, і в майбутньому, у разі зниження ціни на молоко, не буде ніякого спеціального фінансування, як це було в минулому“.

“Фермери були належним чином попереджені. Якщо ми зможемо відновити баланс на ринку, то ніякого зниження не буде; але зараз фермери та кооперативи повинні краще керувати постачанням, щоб досягти цього результату “, – підсумував Філ Хоган.

З інтерв’ю Claire McCormick, Agriland

Останні новини: