Литва нарощує експорт молочної продукції

Близько 75 тисяч тонн продукції литовського походження було експортовано на світовий ринок за останній рік; найбільше зростання спостерігалося в експорті молочних продуктів.

Литовські виробники розширюють експорт молочної та м’ясної продукції на світовий ринок, повідомляє Державна продовольча і ветеринарна служба Литви.

За минулий рік компанії експортували понад 63 тисяч тонн молочної продукції, а також понад 12 тисяч тонн м’яса і м’ясних виробів.

Найбільше зростання спостерігалося в експорті консервованого молока – 72 відсотки. Основним ринком збуту були Лівія (68 %) і Гонконг (12 %). Поставки литовських сирів збільшилися на 14 відсотків і здійснювалися в такі країни, як Південна Корея (18 %), США (18 %) і Вірменія (15 %).

Крім того, для литовських виробників відкрилася можливість поставляти морозиво в Китай. У минулому році було експортовано понад одну тисячу тонн продукту. Очікується, що з цього року експорт морозива збільшиться.

Значно зріс експорт молока і молочних продуктів (71 %), борошна (32 %), сиру (29 %), молочної сироватки (15 %), сиру і морозива (14 %) на ринки третіх країн, однак поставки вершкового масла зменшилися. Відзначається, що в минулому році обсяг експорту литовського масла скоротився на 91 %, до цього республіка була серед лідерів країн ЄС щодо поставок цього продукту.

sputniknews.lt

Останні новини: