Трансформація молочної галузі повинна проходити за підтримки держави

Трансформація молочної галузі повинна проходити за державної підтримки. Про це заявила заступник міністра аграрної політики і продовольства України Олена Ковальова.

Уряд в 2018 р планує істотно збільшити витрати на розвиток галузі тваринництва. Проектом закону України «Про державний бюджет України на 2018 г.» передбачено на розвиток тваринництва витрати в обсязі 2,3 млрд грн.

«Молочна галузь є специфічною, соціально і економічно важливою в структурі АПК. Її потенціал поки нереалізований, галузь знаходиться в стані трансформації і дуже важливо знайти правильні кроки, щоб дати потужний поштовх для її розвитку. Сьогодні ми маємо реальні зміни, такі як зміщення виробництва молока від господарств населення в сільськогосподарські підприємства, підвищення продуктивності корів, збільшення частки молока екстра-класу », – зазначила Олена Ковальова.

Зростання цін на світовому ринку і відкриття нових ринків привели до збільшення експорту української молочної продукції за останні 8 місяців на 81%.

«Але важливо не тільки нарощування експорту, а в першу чергу забезпечення українського споживача продукцією належної якості. Тут налагодження контролю за якістю та безпекою молочної сировини грає важливу роль », – додала заступник міністра.

ukragroconsult.com

Останні новини: