Компанія «Мілкавіта» звинувачує своїх працівників у недостачі

image

Компанія «Мілкавіта» звинувачує своїх працівників у недостачі на суму 141,5 тисячі рублів. Для компенсації матеріального збитку адміністрація заводу звернулася до суду. Повістки отримали 205 працівників підприємства.

“Повістки отримали всі працівники одного з цехів незалежно від посади: і прості робітники, і ІТП, і прибиральниці. Причому навіть ті, хто вже не працює на заводі, а звільнилися приблизно півроку назад” – розповів один із співробітників заводу, який отримав повістку. “Недостача, як нам кажуть, утворилася за три місяці, проте як так вийшло і куди сировина поділося – нам ніхто не пояснює”.

У позовній заяві йдеться про те, що 6 лютого на “Мілкавіті” провели інвентаризацію молока-сировини, в результаті чого виявили недостачу знежиреного молока, сировинного молока в базисної жирності, сироватки на суму 141 553 рублі. Недостача, згідно з документом, утворилася з 1 листопада по 5 лютого. Причиною називається “недостатній контроль матеріально-відповідальних осіб по переміщенню сировини з приймання підприємства в цех і випуску готової продукції”. Матеріально-відповідальними особами, згідно із заявою, є всі працівники цеху, з якими укладено договір колективної відповідальності.

Згідно з угодою, сума недостачі повинна бути порівну поділена між усіма працівниками цеху – на кожного виходить близько 690 рублів. Співробітники, за словами адміністрації, відмовилися добровільно відшкодовувати збиток.

“Повістку в суд отримали співробітники, які в період, за який утворилася недостача, працювали на підприємстві. У тому числі і звільнені, і ті, хто зараз знаходиться в декретній відпустці” – говорить заступник генерального директора «Мілкавіти» із загальних питань та ідеологічної роботи Світлана Пешко. “У нас в виробничих цехах введена колективна відповідальність, яка застосовується при неможливості розмежування відповідальності на кожного співробітника. В даному випадку конкретна особа, винна в збитоках, не встановлена, тому підприємство прийняло рішення звернутися до суду. Ступінь вини або невинність кожного співробітника встановить суд. Також суд визначить, яким чином недостача утворилася і куди пропала сировина.

Суд над співробітниками «Мілкавіти» відбудеться 30, 31 травня та 1 червня в суді Радянського району Гомеля.

finance.tut.by

 

Останні новини: