Сучасне обладнання дало можливість збільшити потужність заводу з 180 до 240 тонн переробки молока на добу.
Нове обладнання вироблено в Австрії, як і попереднє придбання – автоматизована лінія з виробництва сирів, завдяки якій був налагоджений унікальний закритий і автоматизований процес виготовлення сиру із суворим контролем якості по всьому технологічному ланцюжку: від приймання сировини до дозрівання кінцевого продукту, повідомили на підприємстві.
“Основними видами продукції, яка випускається на даному обладнанні, є сичужні сири: з низькою температурою другого нагрівання – сири російської, голландської групи, з пропіоновокислі бактеріями, і з високою – “Пармезан класичний” та “Асьяго”, – розповіла головний технолог ВАТ “Верхньодвінськом маслосирзавод” Наталія Кащаєва.
Збільшення потужності підприємства дозволить збільшити обсяг виробництва. На сьогоднішній день тут випускається понад 20 видів сирів різної жирності, сири з наповнювачами, а також вершкове масло, суха сироватка з різним ступенем демінералізації і нанофільтрована. Завдяки проведеній модернізації організовано безвідходне виробництво. Слідкуючи за потребами покупців, почали виготовляти сири фасовані, терті, копчені та плавлені. На сьогоднішній день близько 70% продукції експортується.
“Наш головний ринок – Російська Федерація. Ми орієнтуємося не на окремий регіон, а на максимально широкий спектр ринку в цілому. Для вирішення цього завдання уклали договори з великими дистриб’юторськими компаніями з широкою мережею торгових партнерів по всій країні. Тому Верхнедвинскі сири сьогодні можна придбати не тільки в Москві або Санкт-Петербурзі, але і в багатьох містах від Калінінграда до Владивостока. Також в 2016 році були здійснені поставки продукції в Казахстан, Узбекистан, Киргизстан і Україну”, – зазначила Наталія Кащаєва.