Президент Лукашенко про проблеми з поставками білоруського продовольства на російський ринок

lukashenkoЗа нанесення збитку Білорусі через проблеми з поставками продовольства на російський ринок стосовно голови Россільгоспнагляду Сергія Данкверта потрібно порушити кримінальну справу. 

Про це заявив сьогодні на зустрічі з представниками громадськості, білоруських і зарубіжних ЗМІ Президент Білорусі Олександр Лукашенко, повідомляє БЕЛТА. “Що стосується продуктів харчування, я тільки про головне скажу – різного роду Данкверти та інше. Треба вивчити питання, Ігор Анатолійович (Міністр внутрішніх справ Білорусі. – прим. БЕЛТА), і порушити кримінальну справу по Данкверту, як колись по Керімову і Баумгертнеру було, за нанесення збитків державі”, – підкреслив Президент.

При цьому Олександр Лукашенко відзначив, що “всі ці Данкверти – люди зацікавлені”. “У кожного – величезні латифундії, вони самі часто є виробниками того чи іншого продукту. Вони, звичайно, за якістю і ціною не можуть конкурувати з білоруською продукцією. Тепер ви розумієте, чому встановлюються ці бар’єри”, – пояснив глава держави і нагадав, що Росія закуповує близько 7 млн т молочної продукції.

“Ми ж поставляємо їм трохи більше 4 млн т – 3 млн т ще вільні. Так чого ви норовитеся, чого блокуєте білоруський товар? Нам же його треба продати, щоб заплатити за нафту і газ. Я російській стороні завжди про це говорю – ми на цьому не наживаємося “, – констатував Президент.

БЕЛТА

Фото – БЕЛТА

 

Останні новини: