Уряд Росії продовжує впроваджувати нововведення на ринку продуктів харчування

dairy-polytsi260

Керівник Мінсільгоспу Олександр Ткачов офіційно заявив, що з січня 2017 року в країні вводиться новий технічний регламент, котрий передбачає обов’язкове спеціальне маркування молочної продукції з вмістом рослинних жирів, так званих молоковмісних продуктів. – ІНФАГРО.

Тепер, згідно з вимогами техрегламенту, виробникам молоковмісної продукції необхідно буде виділяти на упаковці інформацію про замінники молочного жиру великими чорними літерами в чорній рамці, розмір якої повинен становити не менше 30% площі упаковки товару.

На відміну від Росспоживнагляду, який повністю підтримав урядову ініціативи, багато фахівців і операторів галузі скептично ставляться до даного рішення. На їхню думку, зміни в регламенті не сприятимуть зменшенню виробництва фальсифікату, навпаки, існує ризик відходу «совісних» компаній, які і зараз вказують вміст рослинних жирів у продукції, в тінь.

Так, представники асоціації Союзмолоко вважають, що поки не буде змінена система штрафів за фальсифікацію, а саме – збільшення їх у рази, ніякі обов’язкові зміни етикетки не примусять зловмисників перестати обманювати споживачів.

Як відіб’ється на галузі дане нововведення буде зрозуміло вже в наступному році. Правда, поки що неясно, як регламент буде імплементовано на території ЄАЕС, адже Вірменія і Казахстан поки офіційно виступають проти даної пропозиції. А поки що російський споживач продовжує спостерігати щотижневе зростання цін продуктів на молочних полицях.

ІНФАГРО

Останні новини: