Тарас Качка: Знайти спільне рішення по розблокуванню кордону не просто, але можливо

“4 години дуже насичених переговорів з Міністрами розвитку і технології Польщі Кшиштофем Гетманем і сільського господарства Польщі Чеславем Шєкєрським. Одна з найбільш насичених і інтенсивних зустрічей за моє професійне життя.”

Про хід переговорів повідомляє на своїй сторінці у fb Тарас Качка.

“Ми змогли знайти спільну мову і працюємо над конструктивним рішенням як розблокувати кордон і врахувати інтереси фермерів Польщі і України. Це не просто, але можливо.

Ті підходи, які запропонував Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль під час виcтупу на польсько-українському кордоні, є важливими для побудови можливого порозуміння.

За всі 4 години переговорів опція закриття кордону не згадувалась. Як досить чітко сказав премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск – це було би дуже болісниим рішенням для наших економік. Припинити навіть на день торгівлю, яка в річних параметрах становить 11,7 млрд доларів (а за полською статистикою навіть більше) – це надто болісно. Не кажучи вже про транзит, який є життєво важливим для України.

Поки без деталей, але конструктивне рішення можливе.

Тому всіх заохочую повністю і уважно прочитати заяву Дональда Туска – з усіма елементами риторики і пунктуації. Новинні заголовки можуть ввести в оману.

У цю хвилину як ніколи – зберігаймо спокій і наполегливо працюймо.”

Taras Kachka fb 

Останні новини: