Вимоги по доступу на європейський ринок мають бути виконані згідно з законодавством ЄС, – Ольга Шевченко

Після скасування мит на українську продукцію у Євросоюз групи товарів із правом дозволу експорту в ЄС лишилися тими ж, що і були: м’ясо птиці, молочка, равлики, мед, яйця, корми для тварин.

Про це в інтерв’ю AgroPolit.com  розповіла заступниця голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко.

«Скасування Європою мит не скасовує вимоги по безпечності та  якості для українського агробізнесу. Вимоги по доступу на європейський ринок мають бути виконані згідно з законодавством ЄС. Тому великої активності бізнесу ми не бачимо. Торговельна лінійка суттєво не розширилася.  Групи товарів із правом дозволу експорту в ЄС лишилися тими ж, що і були: м’ясо птиці, молочка, равлики, мед, яйця, корми для тварин», – сказала Шевченко.

Вона додала, що певний приріст ми бачимо у напрямку кількості схвалених заявок у молочній галузі: за останні 3 місяці ЄС схвалила заявки п’яти великих молочних підприємств.

Але ми очікуємо, що протягом року зросте обсяг поставок в ЄС по м’ясу птиці, молочці та меду. Українські виробники із правом експорту на ринок ЄС дивляться на цей ринок як на альтернативу тим ринкам, транзит до яких серйозно ускладнився через війну», – наголосила керівник відомства.

Більше читайте за посиланням.

agropolit.com

Останні новини: