Алгоритм державних закупівель соціально значущих продуктів в період воєнного стану

Алгоритм державних закупівель соціально значущих продуктів в період воєнного стану опублікувано на сайті Мінагрополітики.

В період дії правового режиму воєнного стану, повноваження місцевих, сільських, селищних, міських, районних у містахразі їх створення) рад, здійснюються Військовими адміністраціями (ВА). Товаровиробники соціально значущих товарів мають звернутись до ВА з пропозицією включення до реєстру Мінагрополітики за визначеною формою.

З метою забезпечення продовольчих потреб в умовах воєнного стану, Міністерство визначило перелік продовольчої продукції для здійснення публічних закупівель відповідно до пункту 3 1 постанови Кабінету Міністрів України від 2.03.2022 № 185 “Деякі питання здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для задоволення нагальних потреб функціонування держави в умовах воєнного стану”.

До переліку продовольчої продукції для здійснення публічних закупівель в умовах воєнного стану наказом Мінагрополітики №147 від 4.03. 2022 увійшли:

хліб, батон;

борошно;

сухарі, сухе печиво;

крупи пластівці;

макаронні вироби;

яйця;

м’ясо птиці;

консерви;

цукор олія соняшникова рафінована;

сир, згущене молоко, вершкове масло.

“Для подальшої роботи підприємств що виготовляють соціально значущі товари та забезпечення продовольчої безпеки встановлено, що в умовах воєнного стану, АТ «Укрзалізниця» уповноважується виступати платником за трьохсторонніми договорами, замовниками за якими є військові адміністрації, із здійснення закупівель за рахунок коштів державного бюджету для забезпечення нагальних потреб функціонування держав (на придбання необхідних продовольчих та медичних товарів). Перелік товарів затверджено наказом Мінагрополітики.

Закупівлі здійснюються виключно у постачальників, які включені до переліку затвердженого Мінагрополітики.

Пропозиції щодо включення до переліку підприємств подаються ОВА до Мінагрополітики за визначеною формою”, – зазначив Директор департаменту аграрного розвитку  Мінагрополітики Ігор Віштак.

Закупівлі здійснюються за договором оферти (опублікований на сайті Укрзалізниці), де Замовником виступає ВА, яка надсилає ЗАЯВКУ з переліком, обсягом продукції та місцемпоставки Виробнику, який на основі заявки виставляє Рахунок на оплату, що подається на погодження Замовнику і Мінагрополітики. Після погодження Платником здійснюєтьсяоплата 30% вартості товару. За фактом відвантаження Постачальником Замовнику повногообсягу товару Платником здійснюється оплата решти 70% його вартості.

fb Мінагрополітики України

Останні новини: