Торги газом для виробників продтоварів планують проводити двічі на місяць

Торги газом для виробників продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість, планується проводити двічі на місяць.

Про це на брифінгу заявив міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми планували два рази на місяць робити (аукціони – ред.). Перший аукціон уже відбувся, на ньому реалізовано 100% виставленого газу”, – сказав міністр.

Він нагадав, що такі аукціони забезпечать виробникам продтоварів можливість отримувати газ за зниженою ціною.

Як повідомлялося, на перших торгах газом для виробників продтоварів, які відбулися 17 січня, вдалося реалізувати весь пропонований обсяг – 1,35 млн кубометрів. Середньозважена ціна, що сформувалась в результаті торгів, становила 11,6 тис. грн за 1 тис. кубометрів.

Уряд 12 січня затвердив порядок біржових торгів газом для потреб виробників продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість.

Кабінет Міністрів до 30 квітня 2022 року обмежив вартість природного газу для виробників борошна, хліба, молока, курятини, соняшникової олії. Уряд встановив граничний рівень постачальницько-збутової надбавки до ціни природного газу власного видобутку (без урахування рентних платежів) на рівні не більше 24% для задоволення потреб суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість.

ukrinform.ua

Останні новини: