Проект Закону про врегулювання відносин між постачальниками харчових продуктів і торгівлею – на розгляді комітетів ВР

4 жовтня до Комітету ВР з питань економічного розвитку було подано проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту від недобросовісної конкуренції» №6068-3. – ІНФАГРО

Законопроект також буде розглянуто Комітетом з питань аграрної та земельної політики, з питань бюджету, з питань антикорупційної політики та з питань інтеграції України до Європейського Союзу.

Законопроектом передбачено імплементацію в українське законодавство норм Директиви Європейського Парламенту і Ради 2019/633 від 17 квітня 2019 року «Про недобросовісну торгову практику між підприємствами у сфері сільського господарства та продовольства».

Для молочних підприємств дуже важливим є запропоноване законопроектом визначення граничних термінів відстрочки оплати за отриману продукцію, а також обмеження на сумарний обсяг усіх виплат постачальником харчових продуктів на користь торгових мереж.

Прийняття законопроекту сприятиме розвитку торговельної діяльності, а також створить основу для формування європейської системи реалізації харчових продуктів.

ІНФАГРО

Останні новини: