В уряді повідомили, що дійшли згоди з виробниками та асоціаціями кондитерів щодо ціни на цукор

Профільні міністерства дійшли певної згоди з виробниками цукру та асоціаціями кондитерів щодо ціни на цей продовольчий товар.

Про це повідомив керівник парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає Інтерфакс.

«Народні депутати пропонували рішення щодо розширення квоти на ввезення цукру, яке не було підтримано на комітеті, зважаючи на досить нейтральну позицію і Міністерства агрополітики, і Міністерства економіки. Зважаючи на те, що держава має якнайменше втручатися в ціноутворення і на те, що у нас немає повної впевненості, що таке втручання є необхідним, депутати не підтримали це рішення і не рекомендували цей законопроект. У мене є інформація про те, що міністерства працюють наразі з виробниками цукру та з асоціаціями кондитерів, які є споживачами цього товару, і вони дійшли певної згоди щодо ціни», — сказав Гетманцев.

Він зазначив, що справді протягом декількох тижнів ціна на цукор в Україні була найвищою в Європі.

”Як людина, яка може читати цифри, я можу говорити про те, що є якісь ознаки певної змови, притримання товару з метою отримання додаткових заробітків. Я переконаний, що цим фактом має займатися Антимонопольний комітет», — наголосив Гетманцев.

agropolit.com

Останні новини: