ФОРТУНАТО ГУАДАЛУПІ, генеральний директор Terra Food: Terra Food має індивідуальний підхід до кожного окремо взятого ринку

У компанії «Терра Фуд» вийшло організувати експорт молочних продуктів в 55 країн. Компанія ретельно вивчає ринок — знає особливості сприйняття споживачами своєї продукції і враховує найменші тонкощі.
Про це розповів генеральний директор «Терра Фуд» Фортунато Гуадалупі в блозі на «БізнесЦензоре».У 2016 році «Терра Фуд» змінила стратегію з order taker на order maker. Почали не просто продавати на запит, а активно шукати дистриб’юторів і розвивати маркетинг-стратегії.

«Можливо, це звучить дивно і ніхто про таке зазвичай не замислюється, але у кожного споживача в окремо взятій країні є своє сприйняття кольору, скажімо, масла, і це має велике значення. Наприклад, українці купують масло бежевого кольору, а в іншій країні вважають за краще біле — вважають цей колір „правильним“ для масла. Покупці третьої країни, зокрема Африки, обирають масло жовтого кольору. Вони орієнтуються на зовнішній вигляд, який повинен відповідати їх очікуванням про цей продукт», — розповідає гендиректор.

При цьому повідомляє, що свою роль відіграє і колір упаковки: десь традиційно масло, упаковане в жовту обгортку, вважається маргарином, а в червону — найбільш якісне, натуральне, а ще в якійсь з країн це зовсім не впливає на вибір споживачів.

Також цікавий момент — вага упаковки. У деяких країнах масло вагою 1 кг вважається маргарином, і тільки 200 г — маслом, і навпаки. Всі ці аспекти необхідно досліджувати і враховувати, тому що навіть в сусідніх державах уявлення людей про продукти можуть бути діаметрально протилежними.

«Коли ми говоримо, що створили активний експортний департамент міжнародних продажів, ми не маємо на увазі тільки запуск call-центру. Це означає, що „Терра Фуд“ має індивідуальний підхід до кожного окремо взятого ринку. Ми аналізуємо, яка цінова політика буде оптимальною, відстежуємо очікування споживачів, тенденції, традиції на ринку тощо», — каже Фортунато Гуадалупі.

milkua.info

 

Останні новини: