Китайський уряд оголосив про нову трирічну стратегію подальшого розвитку вітчизняної молочної промисловості.
Стратегія, яка отримала назву «План дій щодо підвищення якості та безпечності молочних продуктів», була оголошена Державною адміністрацією з регулювання ринку Китаю (SAMR) і є одним із способів мотивувати місцевих споживачів збільшити споживання молочних продуктів.
«Хоча загальний рівень якості та безпечності молочних продуктів в останні роки підвищився, була прийнята державна стратегія, оскільки проблеми в галузі все ще існують», – йдеться в офіційній заяві SAMR. «Метою стратегії, яка буде реалізована до 2023 року, є виявлення проблемних областей і досягнення цілей, що включають оптимізацію системи стандартів якості та безпечності молочних продуктів з розширеними можливостями нагляду».
«У стратегії особлива увага приділяється планам перегляду урядом діючих нормативних актів і стандартів, що регулюють молочну промисловість, особливо в галузі безпеки харчових продуктів».
На додаток до цих зусиль з розвитку вітчизняної молочної промисловості, китайський уряд недавно також оголосив, що він знизить або скасує тарифи, які стягуються на деякі імпортні товари, включаючи молочні продукти, з метою збільшення імпорту і збільшення пропозиції на ринку.
Згідно з документами, опублікованими Китайською митно-тарифною комісією, прийняті тарифні ставки будуть навіть нижче, ніж ставки для режиму найбільшого сприяння, а країнами-бенефіціарами в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні будуть Нова Зеландія, Австралія, Південна Корея і Пакистан.
Для широкого спектра молочних продуктів будуть знижені ввізні тарифи – наприклад, сири з країн НБН зазвичай оподатковуються в розмірі 12%, але відповідно до нових угод сир з Пакистану буде обкладатися податком всього у 6%, з Південної Кореї – 6,4%, а з Австралії 3,6%.
З новозеландського сиру зняті всі збори, тобто його імпорт до Китаю буде обкладатися податком 0%.
ІНФАГРО за матеріалами dairyreporter.com