Техрегламент ЄАЕС доповнено вимогами до відновленого молока

Рада Євразійської економічної комісії внесла зміни до технічного регламенту Євразійського економічного союзу «Про безпечність молока і молочної продукції».

«Документ доповнений вимогами до відновленого молока, яке включено в категорію молочних продуктів, розфасованих у споживчу упаковку, – пояснили в ЄЕК. – Таким чином, усувається невизначеність щодо його ідентифікації та показників безпечності. До теперішнього часу виробники відновленого молока при підтвердженні його відповідності та маркування були змушені використовувати менш привабливе для споживачів найменування – «молочний напій» замість «відновлене молоко».

Змінами в техрегламент визначено, що відновлене молоко – це молочний продукт, розфасований у споживчу тару, або сировина для виробництва продуктів переробки молока, крім питного, вироблені з концентрованих, згущених або сухих молочних продуктів і води.

«Зміни дозволять сумлінним виробникам відновленого молока ідентифікувати його, фасувати в споживчу упаковку і випускати в обіг як відновлене молоко», – додали в ЄЕК.

Рішення Ради ЄЕК вступає в силу після закінчення 180 календарних днів з дати офіційного опублікування на сайті комісії.

produkt.by

Останні новини: