На Вінниччині будують два нових молочних комплекси на 1200 корів

У селі Дружба на Вінничині завершено будівництво першої черги молочно-товарної ферми на 700 голів ФГ «Велес Віта». Інвестиції в будівництво склали 45 млн грн, з яких 11 млн грн — вартість молочного блоку із доїльною залою Milkline на 28 місць.

Наразі на відділку триває розбудова наступної черги сучасної молочно-товарної ферми — на 750 голів та молочної ферми з безприв’язного утримання у сусідньому селі Попелюхи на 500 голів корів.

«Господарство розвиває скотарство в селах Попелюхи, Дружба та Біляни. Зараз ФГ „Велес Віта“ — найбільше молочне господарство району, а враховуючи темпи будівництва, незабаром може стати лідером області», — розповідає Петро Струсевич, очільник ФГ «Велес Віта».

Зазначимо, що впродовж 2018/20 років «Велес Віта» активно проводить реконструкцію діючих приміщень для утримання худоби та будує нові сучасні корпуси. На відділку у с. Попелюхи, де корів доять у доїльній залі німецького виробництва (Gea) цьогоріч завершено роботи із організації індивідуального утримання телят, а також — нового корпусу на 500 корів.

Він підкреслює, що на майданчику встановлено установку для сепарування гною: суху фракцію планують використовувати не як відновлювану підстилку, а рідку після відстоювання у критих бетонованих лагунах вноситимуть шлангами на поля поруч із фермою.

«Окрім завершення наступної черги будівництва, до кінця року розраховуємо закупити ще й понад 100 племінних нетелів. Загалом у нашому господарстві утримується 3760 голів великої рогатої худоби, в тому числі 1070 голів корів», — зауважив очільник ФГ «Велес Віта».

agronews.ua

Останні новини: