Світові молочні асоціації стурбовані реформою СОТ

Група великих світових молочних асоціацій об’єднуються разом, щоб висловити підтримку багатосторонній торговельної системі, що базується на правилах, і підтримується Всесвітньою торговою організацією (СОТ).

Під час останнього у 2019 році засідання Генеральної ради СОТ асоціації закликали світових лідерів через своїх представників у Женеві активізувати дискусії щодо реформи СОТ та домовитись про шляхи убезпечення глобальної торговельної системи від ризиків, пов’язаних з можливим припиненням дії механізму врегулювання суперечок.

Асоціації Аргентини (Centro de la Industria Lechera);  Австралії (Австралійська рада молочної промисловості);  Європейського Союзу (Eucolait та European Dairy Association);  та Нової Зеландії (Dairy Companies Association of New Zealand), які представляють більшу частину світової торгівлі молочною продукцією, заявили, що вони відчувають все більше занепокоєння з приводу відсутності прогресу у підтримці та посиленні системи глобальних правил торгівлі.

Торгова система на основі правил принесла переваги молочній галузі по всьому світу, стверджують представники асоціацій.

«Як галузь, тісно пов‘язана з міжнародними торговельними ланцюгами поставок, ми працювали у відносно стабільному середовищі, обумовленому наявністю правил, що регулюють правила міжнародної торгівлі.  Глобальна торгівля молочними продуктами завдяки цьому укріпилася “, – вважають в асоціаціях.

Для виробників молочних продуктів, переробників та торговців, які представляють організації, вони додали: «Сьогодні міжнародна система торгівлі важливіша, ніж будь-коли.  У непевні часи, розуміння того, що існують правила, яких слід дотримуватися, прозорість процесів та правозастосування є основою стабільності нашої галузі і глобальної економіки в цілому”.

У спільній заяві зазначається: «Варто пам’ятати, що глобальна торгівля відіграла головну роль у виведенні з бідності сотень мільйонів людей і що відкритість торгівлі сильно корелює з покращенням реального доходу найбідніших людей у країнах, що розвиваються.

«Невизначеність може потенційно загальмувати глобальне економічне зростання.  Це також створює ризик для нашої здатності досягти прогресу в інших сферах, таких як досягнення цілей сталого розвитку: глобального процвітання досягти набагато важче, коли дотримання прийнятих норм стає необов’язковим.

«Система не є досконалою, але ризики для наших галузей у разі її відсутності важко навіть уявити. Ми закликаємо учасників до термінових переговорів у Женеві, щоб знайти вихід.  Неможна втрачати час».

ІНФАГРО за матеріалом Jim Cornall, dairyreporter.com

Останні новини: