Про внесення змін в техрегламенти ЄАЕС по молочних продуктах

Представники великого російського бізнесу пропонують внести зміни в технічні регламенти ЄАЕС по молочним і моловмісним продуктам, повідомив журналістам генеральний директор Національного союзу виробників молока “Союзмолоко” (Росія) Артем Бєлов.

“В даний час молоковмісні (із замінниками молочного жиру) і молочні продукти віднесені в один технічний регламент – №33. Пропозиція, з якою ми виступили, пов’язана з необхідністю чітко розділити продукти, які зроблені виключно з молока, і продукти із замінниками молочного жиру.  Причому других продуктів дві категорії: більше 50% заміни і менше 50%. Наша стратегія полягає в тому, щоб об’єднати ці продукти в одну групу, внести їх в техрегламент №21 і сформувати найменування цих продуктів в рамках техрегламенту №22. Таким чином ми вирішимо завдання, пов’язане з чітким позиціонуванням двох різних груп продуктів на ринку. Важливо, щоб споживач розумів різницю між молочними і молоковмісними продуктами. По найменуванню і розташуванню на полиці він буде знати, що це різні продукти “, – сказав Артем  Бєлов.

На думку представників російського бізнесу, такі заходи будуть стимулювати попит на традиційну молочну продукцію.  “Категорія продуктів, що містять більше 50% замінників молочного жиру, зараз взагалі не врегульована. Цю проблему теж потрібно вирішити”, – зазначив гендиректор “Союзмолока”.

Пропозиція російського бізнесу щодо внесення змін до техрегламенти буде обговорюватися в ЄАЕС.  Планується створити робочу групу для розгляду даного питання.  Російська делегація приїхала в Білорусь для обговорення питань технічного регулювання виробництва молока і молочної продукції, дотримання торгових балансів і взаємних поставок, економічної ефективності виробництва і переробки молока.  Відбулася зустріч в Міністерстві сільського господарства і продовольства Білорусі.  У програмі візиту в тому числі відвідування білоруських підприємств.

belta.by

Останні новини: