Arla Finland використовує блокчейн технологію для демонстрації шляху молока до споживачів

Arla Finland – перший виробник молочних продуктів у світі, який зробив свій виробничий ланцюжок від ферми до молочної полиці відкритим для громадськості за допомогою технології блокчейну.

Дані, зібрані на молочній фермі та під час переробки молока, автоматично передаються до Arla Milkchain, де їх може переглядати будь-хто. Розробник торгової марки Arla Санна Хейфолк заявила, що розвиток пов’язаний з вимогами споживачів. “Люди хочуть, щоб їх їжа та напої були вироблені відповідально та прозоро. Метою Arla є сприяння просуванню молочної продукції”, – сказала Хейкфолк. Споживачі можуть дізнатися про шлях до полиці молока, яке вони купують, перевіривши дату упаковки на коробці та подивившись на календар Arla Milkchain на веб-сайті Arla. Спеціальний сервіс надає інформацію про ступені виробництва молока, наприклад, про те, скільки корів доїли і хто з персоналу працював у той час. Сервіс показує, коли молоко забирали з ферми, коли воно прибувало на молочні заводи, а також інші дані.

Більша частина даних збирається та зберігається автоматично, тому впровадження технології відслідковування не потребує додаткової роботи в ланцюзі виробництва молока. Томі Сірн, керівник цифрових рішень, зазначив, що в даний час технологія блокчейну використовується лише для одного продукту, органічного молока Single Estate, однак її можна використовувати і для інших продуктів в майбутньому.

Сировина для органічної молочної продукції Single Estate походить від ферми Tikka в Курикці. Представник Тікка, фермер підприємець Туомо Маккінін, говорить: “Довіра будується на сукупності факторів. Ось чому важливо розуміти походження продукту та шлях, що він проходить. Цілком природно, що люди хочуть дізнатись, хто працював над продуктом та що у цей час відбувалося на фермі. “Органічне молоко Single Estate пакується на кооперативній молочній фермі Hämeenenlinnen Osuusmejeri у Фарлі.

ІНФАГРО за матеріалами dairyreporter.com

Останні новини: