Співпраці ЄС і ЄАЕС заважає невпевненість в ЄАЕС – посол Євросоюзу

Ширшій взаємодії Брюсселя з ЄАЕС заважає невпевненість в Євразійському економічному союзі, заявив посол Євросоюзу в РФ Маркус Едерер в інтерв’ю газеті “Комерсант”.

“Перш за все, Брюссель все ще не до кінця переконаний в тому, що ЄАЕС – це функціонуючий внутрішній ринок з вільним режимом зовнішньої торгівлі. Ми бачимо дуже багато винятків”, – заявив посол, відповідаючи на питання, що заважає відносинам вийти за межі технічної взаємодії , які він згадав.

“Що стосується внутрішнього ринку, то в багатьох аспектах він не працює: бувають випадки закриття кордонів всередині Союзу, певні товари з третіх країн зазнають труднощів з транзитом по території Союзу”, – повідомив посол.

“Якщо говорити про зовнішню торгівлю, то ми бачимо, що одна з країн ЄАЕС ввела обмежувальні заходи щодо третьої країни, які не були підтримані іншими членами цього Союзу”, – додав Едерер зазначивши, що в Євросоюзі “не бачать торгової дисципліни і режиму вільної торгівлі, як в ЄС “.

Він також згадав і політичний фактор, що впливає на ситуацію у відносинах ЄС і ЄАЕС, а саме “необхідність виконання мінських угод”.

milknews.ru

 

Останні новини: