В Євросоюзі розрахували собівартість виробництва молока

Асоціація European Milk Board, що представляє інтереси виробників молока у Євросоюзі, опублікувала результати дослідження собівартості виробництва молока в шести країнах: Німеччині, Бельгії, Данії, Франції, Люксембурзі і Нідерландах.

Дослідження проводилося BAL (Farm Economics and Rural Studies Office, Німеччина). Як повідомляється на офіційному сайті EMB, в роботі були використані офіційні статистичні дані, надані European Commission’s Farm Accountancy Data Network (FADN). Це надійне, репрезентативне та вичерпне джерело. Враховувалися також актуальні ціни на корми, насіння, добрива, електроенергію, зарплати працівників ферм.

За оцінками представника EMB, це перший аналіз, який представляє актуальні дані по ринку молока у Євросоюзі. Собівартість виробництва літра молока в 2016 році складала: Франція 0,45 євро, Бельгія 0,41 євро, Німеччина 0,50 євро, Данія 0,41 євро, Люксембург 0,44 євро та Нідерланди 0,45 євро.

Найнижча собівартість виробництва (41 євроцент) була зафіксована відразу в двох країнах: Данії і Бельгії. Найбільш високі показники, за даними дослідження, відзначалися в Німеччині – 50 центів.

Джерело: European Milk Board

Останні новини: