Білорусь активізує дії по вступу до СОТ

imageБілорусі необхідно активізувати процес вступу до Світової організації торгівлі. Про це міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявив в інтерв’ю телеканалу “Білорусь 1”, повідомляє БЕЛТА.

“Треба постаратися зняти по максимуму бар’єри для просування наших товарів на всі ринки. Ми повинні активізувати (і ми дуже активно працюємо над цим) процес вступу нашої країни до Світової організації торгівлі. Це важливо і для економічного іміджу нашої держави, і для того, щоб ми могли діяти за тими уніфікованими правилами, які існують в рамках СОТ, в яку входять більшість країн світу “, – сказав глава білоруського зовнішньополітичного відомства.

Володимир Макей також наголосив на важливості використання сприятливої ситуації на зовнішніх ринках. Уже в поточному році Білорусь збільшила експорт майже на $2 млрд, або на 23%. “Але це не означає, що на цьому треба заспокоїтися. Це відбувається частково тому, що в світі відбувається зростання цін на ту чи іншу продукцію. Завдання зараз полягає в тому, щоб наростити фізичні обсяги експорту”, – заявив міністр.

Він підкреслив, що для виконання відповідного завдання в стратегічному плані необхідна диверсифікація зовнішньоекономічної діяльності. “Зберігаючи колишні, традиційні ринки, – це ринки ЄАЕС, Росії, інших наших традиційних партнерів, – більш активно освоювати європейський ринок і ринки країн далекої дуги”, – уточнив Володимир Макей.

belta.by

Останні новини: