В РФ визначилися з безпечністю та ідентифікацією відновленого молока

image

Мінсільгосп РФ вніс поправки в техрегламент Митного союзу “Про безпечність молока і молочної продукції”.

Поправки були заздалегідь заплановані – записані в “пункт 9 розділу II Плану розробки технічних регламентів Євразійського економічного союзу і внесення змін в технічні регламенти Митного союзу, затвердженого Рішенням Ради Євразійської економічної комісії від 12 лютого 2016 р. № 43” .

Зміни стосуються тільки відновленого і вже розлитого в упаковку питного молока – його безпечності та ідентифікації. Справа в тому, що зараз в законі визначено тільки саме поняття “відновлене молоко”, однак не було ніяких показників його безпечності та ідентифікації. Через це багато виробників не могли підтвердити відповідність свого товару назві і писали на упаковці менш привабливе для споживачів найменування “молочний продукт”.

Тепер для відновленого молока пропонують наступні параметри. Це повинна бути:

  • Непрозора рідка однорідна нетягуча рідина
  • Допускається солодкуватий присмак або присмак сухого молока, а також недостатньо виражений для молока смак і запах. Відновлене молоко може мати легкий присмак кип’ятіння
  • Колір повинен бути білим, але може бути з синюватим відтінком, характерним для знежиреного молока, зі світло-кремовим – для стерилізованого молока і для збагаченого молока, в залежності від кольору компонента, використовуваного для збагачення

Поправки узгоджуються відразу з трьома стандартами:

CODEX STAN 206- +1999 Кодекс Аліментаріус.
“Загальний стандарт на використання термінів молочної промисловості”
ГОСТ 31450-2013 “Молоко питне. Технічні умови”
ГОСТ Р 53914-2010 “Напій молочний. Технічні умови”.

milknews.ru

Останні новини: