Білоруси віддають перевагу молоку в літрових пакетах

image

Міжнародне агентство соціальних і маркетингових досліджень (МАСМІ) вивчило переваги городян у виборі упаковки молока.

За даними дослідження, постійно купують молоко 77% міського населення. З них 72% віддають перевагу молоку в упаковці ємністю 1 літр. Половина опитаних вибирає молоко в поліетиленових пакетах, 47% вважають за краще купувати молоко успластикових пляшках. Куди менш популярні картонні коробки.

Агентство відзначає, що популярність найменш екологічного поліетилену пов’язана, ймовірно, з його низькою собівартістю, що здешевлює кінцеву ціну продукту. Перевагу, що віддається літровій ємності, можна пояснити консерватизмом споживачів, а також тим, що зменшення об’єму вони часто сприймають як прийом з боку виробника, пише видання «Білоруси і ринок».

Опитування проводилося в форматі особистого інтерв’ю серед чоловіків і жінок у віці від 18 до 63 років в Мінську і обласних містах. Всього дослідженням було охоплено тисячу городян.

Як раніше підраховував портал agriculture.by, на середньостатистичну зарплату мінчани можуть придбати 721 літр молока в упаковці Tetra Pak, жителі білоруських регіонів – 497 літрів.

agriculture.by

Останні новини: