Литва прагне прискорити процедури продовольчого експорту до Китаю

image

Міністр сільського господарства Литви Броніус Маркаускас у вівторок заявив, що розраховує прискорити процедури виходу литовських продуктів харчування на китайський ринок.

Його коментарі пролунали перед візитом до Китаю делегації литовських виробників м’ясних і молочних продуктів.

Пан Маркаускас підкреслив, що китайський ринок привабливий для литовських виробників продуктів харчування: “Китайський ринок є одним з найприбутковіших, і, звичайно ж, він найбільший”.

У минулому році литовські виробники молочних продуктів отримали дозвіл на експорт своєї продукції на китайський ринок і в останні місяці направили туди пробні продукти.
Пан Маркаускас підкреслив зусилля по розширенню співпраці з китайською стороною для полегшення отримання доступу литовських компаній до китайського ринку. В останні роки литовські дипломати і чиновники докладали для цього чимало зусиль, намагаючися диверсифікувати експорт продовольчих товарів.

У 2014 році литовські виробники продуктів харчування, особливо молочні та м’ясні компанії, сильно постраждали від ембарго Росії на імпорт продовольства з країн Європейського Союзу. Росія була одним з основних експортних ринків для литовських підприємств харчової промисловості.

thedairysite.com

 

Останні новини: