Білорусь нарощує виробництво молочних продуктів

image

Розбіжності у поглядах білоруського уряду та Россільгоспнагляду на якість білоруської продукції залишаються предметом обговорення і пов’язані з цим суперечки не вщухають. – ІНФАГРО

Навіть навпаки, Федеральна ветслужба днями прийняла рішення про чергові обмеження стосовно білоруської продукції.

Ні опитування глави Россільгоспнагляду білоруською прокуратурою, ні судові рішення про неправомірне використання російським контролюючим органом методів визначення якості продуктів, не вплинули на скасування заборони експорту з ряду білоруських підприємств в Росію.

Мало того, в останні тижні з’явилися нові обмеження: спершу Россільгоспнагляд «пройшовся» по деяким видам сирів (постраждали Рогачевський МК, Ошмянський СЗ і Глубокський МКК), а з 30 березня тимчасові обмеження введено для “Бабушкиной крынки”. Причому, це могильовське підприємство, яке дуже тісно пов’язане з вищим керівництвом РБ, потрапило під заборону як раз напередодні зустрічі пана Лукашенка з Путіним 3 квітня. Просте співпадіння?

Виробництво молочних товарів в РБ в лютому відносно обсягів січня скорочено практично по всіх позиціях (крім СЦМ), але це пояснюється меншою кількістю днів у місяці. Порівнювати з лютим минулого року також не зовсім коректно, тому що рік  був високосним. Загалом, виробництво і переробка молока в Республіці Білорусь за рік суттєво зросли, за багатьма ключовими позиціями простежується позитивна динаміка: згущене молоко + 63%, сироватка суха + 19%, масло +5%.

ІНФАГРО

Останні новини: