Норвезьке бюро розслідувань розглядає справу молочного кооперативу TINE і компанії Tetra Pak

image

Норвезький молочний кооператив TINE, що контролює 80% ринку молочних продуктів країни та користується вигодами високих тарифів на імпорт молочної продукції, звернувся до Національного бюро розслідувань після публікації в місцевій газеті.

Газета розмістила статтю, в якій розкрила факти комерційних взаємин між кооперативом TINE та компанією Tetra Pak. Газета стверджує, що за період 2011-2015 особа, відповідальна за продажі в Tetra Pak, витратила чималу суму для спільних поїздок з представником кооперативу, іноді у супроводі дружин та інших осіб, причому географія поїздок, крім інших, охоплювала Ріо де Жанейро, Лондон і Японію, всього 30 подорожей. Tetra Pak оплатила 145 обідів, 246 випивок, послуги спа салону та інші розваги.

Кооператив TINE має хорошу репутацію на ринку своєї країни і тільки один раз створив незручності споживачам, не забезпечивши перед Різдвом достатнього обсягу поставок масла у торгові мережі. Зараз представники обох компаній підключили служби внутрішніх розслідувань, щоб розібратися, чи не виходять зроблені представницькі витрати за межі прийнятих. Крім того, справою займається Національне бюро розслідувань країни.

dairyreporter

 

 

 

Останні новини: