Молочна криза в Європі далека від завершення

image

ЄС: озера молока, купи масла … і тепер ще гора сухого молока! Європейська комісія розраховує виспустити на ринок 400 тисяч тонн сухого знежиреного молока в найближчі місяці. Для сильно постраждалих від кризи молочних ферм продажі цього сухого молока становлять реальну загрозу.

“Цей крок поставить питання про виживання перед ще більшим числом  фермерів “, – сказав Сієта ван Kеймпма, голландський фермер і віце-президент Європейської Молочної Ради (EMB).

“Ціни на молоко в даний час вище 30 центів, але витрати виробництва становлять від 45 до 50 центів за кілограм молока, тобто фремери, як і раніше, несуть втрати. Щомісяця молочні фермери в Європі оплачують цю різницю замість того, щоб заробляти на життя своєю роботою!”

У Бельгії, наприклад, ціна молока 29 центів при собівартості виробництва 46 центів. У Німеччині також ціна 33 центів/кг молока не покриває витрати на виробництво – 45 центів.
“Сухе молоко, яке буде випущено на ринок Європейською комісією, загрожує необхідністю подальшого зростання цін для покриття рівня витрат”, – говорить пан Кеймпма.

thedairysite.com

Останні новини: