“Моя мрія – довести норму білка до 3,2%.
Норма за вмістом білка в питному молоці зберігалася з радянських стандартів до недавнього часу (2,8%)”, – зазначив в ході ефіру однієї з телепрограм незалежний експерт молочного ринку Володимир Лабінов.
“У змінах до діючих стандартів ми передбачили збільшення цієї норми до 3%. Моя мрія (не те щоб мрія – до цього ми повинні прийти), цю норму довести до 3,2%. Цьому існує певний спротив”, – зазначив експерт.
За словами Володимира Лабінова, “формуючи вихідні параметри готового продукту, можна істотно впливати на склад продуктів на полиці, через склад продуктів на потребу в сировині для виготовлення, на організацію годування і практичну селекцію в тому числі”.
“Сьогодні всі ініціативи щодо підвищення вмісту білка транснаціональними компаніями не сприймаються. Будь-яке збільшення параметрів в готовому продукті веде до збільшення витрат сировини на вироблення одиниці продукції, це неминуче тягне збільшення собівартості”, – резюмував експерт.