ЄС – перший у світі серед експортерів агропродовольства

eu-map-1-300Європейська комісія 14 липня опублікувала щорічний звіт по торгівлі агропродовольчими товарами у 2015 році.

За даними звіту експорт сільськогосподарської продукції країнами ЄС досяг €129 млрд в 2015 році. Це означає, що річний приріст склав 5,7%, закріпивши позицію ЄС в якості першого світового агропродовольчого експортера з позитивним сальдо торгового балансу €16 млрд.

Найбільші експортери агропродовольчої продукції світуtop-food-exporters2015

В грошовому вираженні вся продукція аграрного сектору Європейського Союзу у 2015 році була оцінена у €410 млрд. В індустрії сільського господарства,  харчової промисловості та індустрії напоїв працюють мільйони людей, що складає 7,5% від зайнятості і 3,7% від загального обсягу доданої вартості в ЄС.

Хоча агропродовольчий сектор деяких держав-членів ЄС, як і раніше, потерпає від російського ембарго і від низьких цін на світовому ринку, загальні показники ЄС по торгівлі сільськогосподарською продукцією у 2015 році позитивні.

Комісар ЄС з питань сільського господарства і розвитку села Філ Хоган прокоментував звіт: “Розвиток нашої торгівлі – привід для хороших новин для агропродовольчого сектору ЄС. Наші високі стандарти виробництва і відданість ідеї високої якості харчових продуктів – це забезпечення постійного глобального попиту. У найближчі місяці, я сподіваюся, що фермери і агропродовольчий сектор побачать подальше зростання експорту, і Комісія буде підтримувати кожен їх крок на цьому шляху “.

ІНФАГРО за матеріалами Agri-food trade in 2015, ec.europa.eu

Останні новини: