EFSA офіційно: інформація про зниження глікемічного індексу при використанні волокон кореню цикорію тепер може вказуватися при маркуванні

image

30 травня цього року новим регуляторним документом ЄС було офіційно підверджено, що використання волокон кореню цикорію як замінника цукру знижує глікемічний індекс крові.

Цим же документом підтверджується, що виробники харчових продуктів, які використовують волокна кореню цикорію, при маркуванні тепер можуть використовувати на етикетці речення, які інформують споживача про цю позитивну особливість впливу продукту на здоров’я.

Дослідження підтверджують важливість зниження глікемічного індексу при вживанні харчових продуктів. Серед інших переваг, це потенційно знижує частоту розвитку цукрового діабету 2 типу, зменшує калорійність і при цьому забезпечує високі смакові якості продукту.

ІНФАГРО за матеріалами IDM

Останні новини: