За п’ять років український ринок сиру кардинально змінився. На відміну від періоду 2014-2016 років, останнім часом відзначається певна стабілізація. Оператори змогли оцінити свої можливості, вибудувати певні стратегії. Хтось не зумів подолати виниклі проблеми і перекваліфікуватися на інші молокопродукти, хтось в силу певних причин масштабно пішов в сирні продукти, хтось постарався освоїти внутрішній ринок справжнього сиру.
Експерти вважають, що кризу українського сироварного бізнесу вже подолано, а перспектива його успішного розвитку цілком імовірна. З’явилася велика надія на поступове відновлення добробуту українців і, як наслідок, зростання споживання сирів в країні.
Проте альтернативні зовнішні ринки збуту не знайдено і навряд чи ситуація позитивно зміниться найближчим часом.
Тому українські сировари зараз повинні орієнтуватися, перш за все, на внутрішній ринок. Він, на жаль, “не гумовий”, і в умовах перспективи лише незначного збільшення споживання сирів нарощувати продажі можна тільки за рахунок частки конкурентів. Загалом, в умовах, що склалися, у всіх починаннях сироварам потрібно намагатися бути на крок попереду конкурентів, бо вже в наступному році не всі нинішні оператори залишаться на ринку.
Наше нове дослідження «Ринок сиру» спростить пошук шляхів вирішення проблем.
Основна тематика звіту:
• Виробництво
• Споживання
• Особливості торгівлі
• Експорт / Імпорт
• Цінові тенденції
• Особливості світового ринку
• Детальний аналіз ринків країн-імпортерів
• Особливості ринку країн Митного Союзу
• Висновки, рекомендації
Робота містить 151 рисунок (діаграми, графіки, карти), 23 таблиці і детальний аналіз наведеної в них інформації, а також прогнозподальшого розвитку ринку.
Об’єм 163 стор.
Ціна договірна
Контакти:
Василь Вінтоняк
Директор Інфагро
Е-mail: Vvd@infagro.com.ua
tel: +380 44 258 2502