Імпортні сири витісняють українські: виробництво продовжує падати
Попри стабільний попит, українські виробники змушені скорочувати випуск сирів через посилення конкуренції з дешевшим імпортом із ЄС. – ІНФАГРО
Новини
Попри стабільний попит, українські виробники змушені скорочувати випуск сирів через посилення конкуренції з дешевшим імпортом із ЄС. – ІНФАГРО
Фермерські господарства ЄС торік виробили 161,8 млн т сирого молока, що на 0,9 млн т більше, ніж у 2023 році, та на 12,1 млн т більше, ніж у 2014 році.
Організація ООН з продовольства та сільського господарства (ФАО) очікує на помірне зростання глобального виробництва молока у 2025 році — на 1,4% порівняно з 1,1% роком раніше.
В Україні запрацювала система швидкого повідомлення про загрози, пов’язані з харчовими продуктами, кормами та матеріалами, що контактують із їжею.
26 листопада Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про посилення підтримки тваринницької галузі на прифронтових територіях.
Ізраїльський стартап Remilk оголосив про старт продажів лабораторно створеного молока, виготовленого з молочних білків без використання тварин. Перші партії продукту з’являться у кав’ярнях та ресторанах вже найближчими днями, а вихід у великі торговельні мережі запланований на початок 2026 року.
Статті
Нове довгострокове дослідження спростовує уявлення про користь лише нежирних молочних продуктів для серця.
Щоб краще реалізувати потенціал галузі, українським тваринникам потрібно відповідати експортним вимогам ЄС та інших маржинальних ринків, частиною яких є благополуччя фермерських тварин. І з огляду на євроінтеграцію, вимоги до вітчизняних ферм стають більш жорсткими.
За словами Оскара Вангарта, консультанта аналітичної платформи YouGov, популярність вершкового масла в Польщі залишається надзвичайно високою.