Через три роки після початку будівництва Hochwald офіційно відкрив свій новий завод у Мехерніху.
Підприємство вартістю 200 мільйонів євро, яке називають «молочним заводом майбутнього», розташоване на території площею 21,5 гектарів і має 60 000 квадратних метрів площі. У ньому працюватимуть близько 250 людей на 17 різних лініях розливу.
Генеральний директор Детлеф Латка сказав, що інвестиція допоможе в майбутньому підтвердити виробничу стратегію Hochwald. «Ми визначили наш стратегічний напрямок відповідно до поточних і майбутніх вимог ринку п’ять років тому», — зазначив він. «Основним елементом цього було будівництво високоефективного та орієнтованого на майбутнє заводу – саме того, що ми відкриваємо сьогодні».
Після повного введення в експлуатацію 800 тис тонн сирого молока на рік перероблятимуть на продукти з доданою вартістю, включаючи молоко тривалого зберігання, вершки тривалого зберігання, молочні суміші тривалого зберігання та згущене молоко. Завод може випускати до 1,4 млрд упаковок готової продукції на рік. Виробництво почали поступово налагоджувати на заводі в січні, оскільки компанія поступово переносила переробку з заводу в Ерфтсадті.
Hochwald стверджує, що компанія встановлює «нові стандарти» з точки зору автоматизації та цифровізації. Усі процеси «ідеально узгоджені» один з одним і «широко» автоматизовані та оцифровані. «Це робить завод Hochwald найсучаснішим молочним заводом у Європі», заявили в компанії.
Молочній групі вдалося досягти цього, оскільки вона створила підприємство на новій ділянці. За словами Торстена Обершмідта, це було як «великою перевагою», так і однією з «головних проблем» проекту. «Перевага в тому сенсі, що ми могли ідеально уявити потоки ресурсів у нових будівлях, і проблема, тому що за допомогою таких інвестицій ми, очевидно, хотіли зберегти певну гнучкість для майбутнього розвитку ринку».
ІНФАГРО за матеріалами dairyreporter.com