Україна: обсяги експорту сиру та ціни критично низькі

cheese-shelves

Характерною ознакою українського ринку сиру, як і раніше,  є складнощі продажу: попит на цей товар особливо не виріс, а пропозиція досить висока – ІНФАГРО.
У такій ситуації все частіше сировари, особливо дрібні, почали «зливати» продукцію за зниженими цінами. Благо, падіння закупівельних цін на сировину це дозволяє, особливо тим, у кого частка молока від населення досить суттєва.

Теоретично собівартість виробництва сиру зараз може бути навіть на рівні 60-70 грн/кг, тому в середині червня було нескладно придбати певні обсяги напівтвердого сиру типу «Російський» за ціною 80 грн/кг. Правда, в прайсах провідних операторів все ж до сих пір фігурує рівень близько 100 грн/кг (для дистриб’юторів 86-92), саме тому в супермаркетах знайти нормальний сир дешевше 115 грн/ко поки що непросто.Так що певна частина українських сироварів почали трохи заробляти на внутрішніх продажах.

А от з експортом проблеми, як і раніше, великі. Немає ні ціни, ні обсягів. Внаслідок обмеженого попиту і низьких цін експорт сиру зовсім незначний. У травні з України було вивезено лише 407 тонн твердого сиру і 1,7 тис. тонн сирних продуктів.

ІНФАГРО

 

Останні новини: