До 2020 року Китай планує подвоїти виробництво молока

china-dairybar

Завершилася торгова місія штату Вісконсін до Китаю, де відбулися зустрічі представників молочної галузі штату з офіційними особами Китайської республіки. Сторони обговорили можливості співпраці, у якій зацікавлені як Китай, який планує подвоїти виробництво молока до 2020 року, так і американська сторона, яка може запропонувати технології та інвестиції – Agriview.

У Китаї відбувається подальша вестернізація харчування зі збільшенням споживання молочних продуктів. Вже нікого не дивують молочні бари у китайських містах, де збирається молодь. Зростає споживання йогурту і сиру. У квітні в Харбіні відбулася найбільша виставка сирів, де було представлено рекордну кількість сортів – більш ніж 500, із них 417 було надано 24 виробниками та дистриб’юторами Вісконсіну. Подія набула широкого розголосу в китайських ЗМІ.

За оцінками Euromonitor International (серпень 2015), споживання сиру в Китаї збільшуватиметься щорічно на 19%, а йогуртів та кисломолочних продуктів на 14%. Молочні продукти стають суттєвою складовою харчування китайських дітей.

У 2015 році в Китаї було вироблено 37 млн т молока (дані USDA), а до 2020 року уряд планує подвоїти виробництво зважаючи на зростання кількості населення. При цьому буде приділятися особлива увага питанню безпечності молочних продуктів. Саме тому в провінції Хейлонгджанг, відомій як найкрупніша з виробництва молока, протягом наступних 3 років збираються вкласти в розвиток молочної галузі 210 млн долларів. Уряд сприяє створенню спільних підприємств та іноземним інвестиціям.  Молочна галузь Китаю потребує вирішення проблеми кормів, забезпечення обладнанням для виробництва молока та переробки та сприяння розвитку генетики.

Agriview

Останні новини: