Нігерія хоче розвивати власну молокопереробку

image

Нігерія хоче розвивати свою молочну галузь  для диверсифікації економіки та зменшення залежності від експорту нафти. Будь-які інвестиції в молочний сектор будуть вітатися, повідомляє Девід Поллард, uk.reuters.com

Нігерія є великим експортером нафти. Але й великим імпортером практично всього іншого. Переробці молока не приділялося особливої уваги, залишаючи таким вітчизняним компаніям як  L&Z щосили самостійно  протистояти конкуренції з боку більш дешевих продуктів, які імпортуються з-за кордону. Тепер уряд хоче інвестувати в сільське господарство. Мохаммад Дамакка Абубакар,  керівник компанії L&Z, говорить про можливості вітчизняної молокопереробки  так: “Треба відходити від практики залежності від сировинних матеріалів. У нас є досить переробних потужностей, щоб прогодувати не тільки Нігерію, але і всю Західну Африку на південь від регіону. Нам для цього потрібно молоко в потрібній кількості і потрібної якості, і вчасна доставка його на переробне підприємство”.

L&Z переробляє близько 20 тисяч літрів молока на день. Сировина надходить, в основному, від місцевих скотарів фульбе, які традиційно кочують у пошуках пасовищ і води. Погана якість трав на пасовищах та зберігання та охолодження молока є проблемами, які допомагає вирішувати L&Z. Підприємство займається збором молока та перевіркою його якості. Підтримка цих зусиль, вважає керівник L&Z, також не буде зайвою.

Мохаммад Дамакка Абубакар проти засилля імпортних молочних продуктів в країні: “У нас немає причин для заохочення імпорту йогурту* в нашу країну. На мою думку, сприяння імпорту йогуртів в країну є злочином.”

Проблема не обмежується тільки Нігерією. У 2014 році в Африці було вироблено приблизно 17 мільйонів тонн молочних продуктів, з них 7 мільйонів  було вироблено з імпортної сировини.

uk.reuters.com

*За даними FAO імпорт йогурту в Нігерію у 2014 році становив 5% від загального обсягу молочного імпорту.

Останні новини: