Нова культура Chr. Hansen зменшує кількість цукру, який додається в кисломолочні продукти

Компанія Chr. Hansen випустила інгредієнт Sweety Y-1, який, як стверджується, є першою культурою в світі, що дозволяє виробникам молочної продукції створювати натурально більш солодкі продукти при одночасному зниженні кількості цукру, що додається.

Оскільки організації охорони здоров’я, уряду і підприємства роздрібної торгівлі закликають до скорочення вмісту цукру в харчових продуктах і споживачі також стурбовані вмістом цукру, виробники молочних продуктів змушені знижувати його вміст у своїх продуктах, особливо в йогуртах.

Джессіка Бентлі, менеджер по комерційному розвитку напрямку Fresh Dairy в Chr. Hansen сказала: «Виробники молочних продуктів часто додають цукор в свої продукти, щоб компенсувати кислий присмак, знаходячи правильний баланс між солодким і кислим. Завдяки нашій новій запатентованій культурі, кислий присмак дуже слабкий, що знижує потребу в додаванні цукру».

Sweety Y-1 – це нове рішення, що дозволяє природним шляхом надавати солодкість за рахунок лактози.

Кім Соеренсен, старший науковий співробітник по штаммах, напрямку Бактеріальної фізіології в Chr. Hansen сказав: «Використовуючи те, що природно міститься в молоці, і застосовуючи наш досвід в області застосування культур, ми розробили таку культуру, яка дасть солодший смак, ніж інші».

Sweety Y-1 являє собою розчин, де використані культури Streptococcus thermophilus і Lactobacillus bulgaricus. Він може перетворювати існуючі в молоці цукри, використовуючи більше лактози і виділяючи глюкозу, що забезпечує велику інтенсивність солодкості.

Бентлі сказав: «Sweety Y-1 – це м’яка культура з чудовою стабільністю pH. Це дозволяє виробникам молочної продукції створювати продукти, що зберігають солодкість протягом усього терміну придатності. Як перша і єдина компанія, яка запустила таке рішення, ми очікуємо великого інтересу до цього нововведення і раді будемо співпраці з нашими клієнтами».

ІНФАГРО за матеріалом dairyreporter.com

Останні новини: