Земля у 2019 році продаватися не буде, – Трофімцева

Урядовий законопроект про відкриття ринку землі знаходиться в «сирому» вигляді. Про це на зустрічі в Європейській Бізнес Асоціації з представниками аграрного сектора заявила в.о. міністра аграрної політики і продовольства Ольга Трофімцева.

За її словами, урядовий законопроект про відкриття ринку землі знаходиться в «сирому» вигляді, на сьогоднішній день йде перегляд і зміна складу робочої групи з його підготовки і говорити про конкретні терміни його подання до Верховної Ради рано.

В.о. міністра вважає, що ідея подавати законопроект на розгляд сьогодні позбавлена ​​сенсу, а може тільки нашкодити.
«Якщо не буде великих потрясінь, внесення земельного законопроекту може відбутися на початку 2020 року», – зазначила Трофімцева.

Болючі питання залишаються: це необхідність передбачити фінансові запобіжні заходи щодо недопущення спекуляцій з землею, можливість надання кредитів під земельні ділянки, обмеження щодо права володіння землею тощо.

З чим вже більш-менш визначилися, так це з тим, що запуск ринку буде здійснюватися поетапно і на початку до нього не будуть допускатися іноземці та іноземні компанії, а першими на ринок будуть виводитися державні землі.

Трофімцева зазначила, що сьогодні істотно зросла підтримка ідеї вільного продажу землі з боку дрібного і середнього агробізнесу. За її словами, зараз така підтримка становить близько 60%, що на 20-25% більше, ніж попередні показники.

latifundist.com

 

Останні новини: