Fonterra планує скоротити свій борг на 800 млн доларів до кінця фінансового року

У своєму нещодавньому повідомленні у Twitter новопризначений генеральний директор Fonterra – Майлз Х’юрел підтвердив, що “скорочення боргу Фонтерри на $800 млн. новозеландських доларів є головним пріоритетом” у його новій ролі.

У минулому році Fonterra понесла свій перший з моменту свого створення у 2001 році чистий річний збиток у розмірі $196 млн. Це після чистого прибутку $ 745 млн у попередньому році.

Після цього оголошення Майлз Х’юрел окреслив свій план ведення бізнесу і заявив: “Є люди, які залежать від нас – фермери, власників бізнес одиниць та працівники, які хочуть бути частиною успішного кооперативу”.

Минулого тижня кооператив представив обнадійливі цифри по очікуваному прибутку, коли запропонував заплатити більш високу ціну за молоко, але потім переглянув прогнозний прибуток до 15-25 центів/акцію.

Після цього ціна акцій впала до $4.20 за акцію, до цього, з початку минулого року вона коливалася близько $6.60. Однак, після підтвердження призначення Х’юрела як головного виконавця, ціна акції зросла до $ 4,41.

В інших новинах повідомляється, що як частина плану Фонтерри скоротити борг на $800 млн до кінця фінансового року, розглядається можливість продажу своєї знаменитої марки морозива Tip Top Ice.

agriland.ie

 

 

Останні новини: