Україна: попит і пропозиція на молочному ринку зараз збалансовані

У другій половині лютого сировинний ринок України був стабільний. І закупівельні, і спотові ціни за останні два тижні практично не змінилися. – ІНФАГРО

Це свідчить про збалансованість попиту і пропозиції в даний момент. На одній шальці “вагів” низька, що характерно для лютого, пропозиція сировини, зростання попиту на свіжу молочну продукцію і продовження відвантажень сирного продукту на зовнішні ринки. На іншій – невисокі, щодо вартості сировини, експортні ціни, міцна гривня і очікування зменшення заявок під внутрішній ринок з початком Посту.

В кінці лютого молоко сільгосппідприємств продається переважно в діапазоні 9,00-10,00 грн/кг з ПДВ (за базу жир-білок), сировина від господарств населення торгується в середньому по 4,50-5,25 грн/кг без ПДВ (база по жиру).

Спотові ціни також стабільні: ціна молока на вторинному ринку відповідає діапазону фермерської сировини, вершки реалізуються по ціні порядку 54-58 грн/кг, а обрат, в залежності від якості, по 5,10-5,70 грн/кг.

Цінова динаміка на ринку сировини в березні буде повністю залежати від дій виробників свіжої молочної продуеції і виробників справжнього сиру.

ІНФАГРО

Останні новини: